Belföld

2017.07.02. 08:31

Már látjuk a kanyarban: újra visszatér a strandidő

Vasárnap mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből csak nyugaton, északnyugaton és elszórtan északon alakulhat ki egy-egy gyenge, futó zápor.

Az élénk északnyugati szelet a Dunántúlon többfelé kísérhetik erős lökések - tudtuk meg az Időkép honlapjáról. Napközben 23-30 fok között alakul a hőmérséklet, délen, délkeleten várható a legmelegebb idő. Nem lesz front a térségünkben.

Hétfőn a változóan felhős időben csak lokálisan fordulhat elő egy-egy futó zápor. Erős lesz az északias szél. Hajnalban felfrissül a levegő, a maximumok pedig 23 és 28 fok között alakulnak. 

Kedden sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk, ezért az UV-sugárzás ismét elérheti az extrém erős fokozatot. A szél veszít erejéből, de néhol egy-egy élénk lökés még előfordulhat. Délután 24 és 29 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán is napos időre készülhetünk, de estefelé nyugaton futó zápor már előfordulhat, a legmelegebb órákban 26-31 fokra van kilátás.

Csütörtökön folytatódik a meleg, nyári idő, de elszórtan frissítő záporok, lokális zivatarok kialakulhatnak.

A Balatonnál vasárnap a napos időt gomolyfelhők zavarják meg, helyenként egy-egy gyenge, rövid ideig tartó zápor is kialakulhat. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Délután 24-26 fok körül alakul a hőmérséklet. A napos időszakokban 11 és 15 óra között nagyon erős lehet az UV-sugárzás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!