Belföld

2009.06.02. 11:50

Ismét leállt az Ügyfélkapu - a Fidesz Baja Ferenc meghallgatását kezdeményezi

Budapest - A Fidesz Baja Ferenc infokommunikációért felelős államtitkár meghallgatását kezdeményezi az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága előtt az ügyfélkapu ismételt leállásával kapcsolatban - tudatta közleményben az MTI-vel kedden Nyitrai Zsolt a párt szakpolitikusa.

Szausev Xénia

Múlt pénteken ismét leállt az ügyfélkapu, az állampolgárok számára elérhetetlen volt a rendszer - emlékeztet a párt országgyűlési képviselője. Mint Nyitrai Zsolt közleményében írja, mindez olyan időszakban történt, amikor a polgároknak számos határidős céges ügyet kellene intézniük a rendszeren keresztül.

A Fidesz szerint a központi rendszerekkel kapcsolatos közbizalom fenntartása fontos törekvés, ám rövid időn belül több olyan hiba is történt, ami csökkenti az állampolgároknak e rendszerekbe vetett bizalmát. Ilyen volt az Ügyfélkapu februári zavara és az OEP rendszerének meghibásodása - szögezi le Nyitrai Zsolt.

Az infokommunikációs államtitkárság sajtóirodája arról tájékoztatta pénteken az MTI-t, hogy helyreállt a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszer működése, amelyben zavarok léptek fel pénteken délelőtt.

Közleményük szerint a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszerben "az egyik alapszoftver nem várt működéséből" adódott a hiba, amit az üzemeltető gyártói támogatással sikeresen elhárított. Mint írták, a hiba keletkezése során biztonsági probléma nem volt, adatok nem vesztek el.

A műszaki hiba elhárítása után a kormányzati portál és az ügyfélkapu szolgáltatásainak működése helyreállt.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!