Belföld

2011.04.27. 13:37

Japán Napok hétvégén

Budapest, - Harcművészeti bemutató, japán dobkoncert, kosztümös teaceremónia és haikuverseny is színesíti a Japán Napok programjait szombaton és vasárnap a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeumban és a Ráth György Múzeumban.

MTI

A Hopp Ferenc múzeumban szombaton a közönség vezetéssel tekintheti meg az Amikor kinyílt Ázsia kapuja című kiállítást, de harcművészeti bemutató, hagyományos keleti teák kóstolója és animerajzolás is szórakoztatja a résztvevőket. Másnap egyebek mellett haikuverseny, valamint a Kaláka együttes jótékonysági koncertje várja a közönséget, akik a zenekar tagjainak saját, Japánhoz kapcsolódó tárgyaira is licitálhatnak. A Kaláka-aukció bevétele teljes egészében a földrengés és cunami sújtotta területek károsultjainak jut el - közölte Gál-Szende Gabriella kommunikációs munkatárs az MTI-vel.
   
A Ráth György Múzeumban szombaton egyebek mellett múzeumpedagógiai kézműves foglalkozás, teaceremónia, filmvetítés és ikebanabemutató várja az érdeklődőket. A többi között Sági Attila a teaivásról, Szekeres András Márk a zen buddhizmusról, Bíró Tamás a japán kertészetről, Schmitt Csilla-Fushimi Katalin a japán gyermekkimonókról tart előadást, vasárnap egyebek mellett Nagykáldi Szabolcs a japán kard készítéséről, Eschbach Szabó Viktória a japán császári udvar új etikettjéről, Takács Andrea a japán tolmácsolás történetéről beszél a hallgatóságnak.
   
Az eseményen a Magyar-Japán Baráti Társaság adományt gyűjt a japán katasztrófa károsultjainak megsegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!