Belföld

2009.06.20. 02:27

Játékosan, vidáman - Újra Kabóciádé

Veszprém - A Kabóciádé családi fesztivál immár tizenhatodik alkalommal nyitotta meg a kapuit tegnap a városháza előtti téren.

Deák Dóra

A városban már hagyományos családi fesztivál egész hétvégén várja az érdeklődőket az Óváros téren, a városháza előtti téren, a Tűztoronyban és a Megyei Közművelődési Intézet udvarában. 

A háromnapos rendezvény tegnap felvonulással kezdődőtt, majd az Óváros téren a kicsik és nagyok örömére Lúdas Matyi kelt életre a gyömrői Kereplő Színház előadásában. Fazekas Mihály talán egyik legismertebb művének főszereplője után Debreczenyi János polgármester köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, nagy öröm számára, hogy a következő napokban a gyerekeké lesz a város. Ezt követően átadta a város kulcsát Habakuk királynak (Pe- thő Gergő) és Boróka királynénak (Oláh Sára). A lakat levétele nehézséget okozott a királynak, ezért a kabócák segítségét kérte hozzá. 

A megnyitón a Veszprém Táncegyüttes barokk táncokat adott elő, majd a budapes- ti Százszorszép Óvoda gyermekcsoportja lépett színpadra, akik reneszánsz táncokat mutattak be. A megnyitó után a Kabóca Bábszínház előadásában a Farkasbarkas és Rókakoma című bábelőadás volt látható, amit a Makám együttes vidám koncertje követett. Az első napot a debreceni Szárnyas Sárkányok gólyalábas produkciója zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!