Belföld

2017.07.21. 06:08

Jó lesz vigyázni, jégeső hűtheti le a perzselő napsugarakat!

Pénteken tovább folytatódik a kánikula, de már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is kialakulhatnak lokális záporok, zivatarok, egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében.

Sokfelé élénk, néhol erős lesz a nyugatias szél - írja az Időkép. Hajnalban 15-21, napközben 30-37 fok között alakul a hőmérséklet. Nem várható fronthatás.

Szombaton is számítani kell többfelé záporok, zivatarok kialakulására, heves zivatarok is előfordulhatnak a napos időszakok mellett. Ugyanakkor folytatódik a kánikula, a csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között alakul. 

Vasárnap is kitart a hőség, a legmagasabb hőmérséklet 32-36 fok között alakul. A napsütés mellett gomolyfelhők is lesznek az égen, helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Hétfőn is számíthatunk elszórt záporok, zivatarok kialakulására a napsütés mellett. 28-35 fokot mérhetünk délután.

Kedden egy hidegfront érkezhet feltámadó északnyugati széllel, helyenként záporokkal, zivatarokkal. Mérséklődik a meleg, 24-30 várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!