Belföld

2012.05.01. 16:16

Jenson Button versenyautóval a Bazilika és a Parlament között (videó)

Budapest belvárosában, a Szent István-bazilika és a Parlament között száguldott Jenson Button Forma-1-es világbajnok, a McLaren pilótája május elsején délután egy háromórás motorsportparádé keretében.

MTI

A bemutató egy négynapos, ingyenes, mintegy 40 órás programsorozat része volt, amelyen a brit pilóta mellett a rali, WTCC és több más autósport szereplője vonul fel a belvárosi pályán.

 

 

Április 28. és május 1. közötti eseménysorozat Hungaroring Box utcájában több tucat különleges versenyautót lehetett megtekintetni. A résztvevők kipróbálhatták, hogy milyen a valóságban a Forma-1-es kerékcsere, illetve 3D-s greenbox fotózáson vehettek részt, amelyen pár pillanatig a száguldó cirkusz pilótájává válhattak. A látogatók találkozhattak a versenyzőkkel, továbbá bele is ülhettek a versenyautókba.

 

 

A motorsporthoz kapcsolódó programok mellett gasztronómiai és divatshow-k, gyermekprogramok, virtuális vízilabda-bajnokság, valamint koncertek is várták a látogatókat.

Az autósverseny biztonságáról dupla kordonozás és 30 pályabíró gondoskodott. Több száz fős személyzet - rendezők és biztonságiak - ügyeltek a nézőkre. A helyszíni tájékoztatásra is nagy hangsúlyt helyeztek a szervezők: a főbb tömegközlekedési pontokon is - például a Kossuth téri, Nyugati pályaudvari, Arany János utcai és Deák téri metrómegállók aluljáróiban - tájékoztattak a programokról, a biztonsági szabályokról, illetve arról, hogy az egyes szakaszok milyen utcákból közelíthetők meg. A magyar előírásoknak megfelelően egészségügyi bázis, mentősök és több tűzoltókocsi is rendelkezésre álltak a helyszínen.

Kapcsolódók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!