Belföld

2009.01.27. 03:29

Ködösített tervek - Mi lesz a légimentőbázissal?

<b>Balatonfüred</b> - A Légimentő Kht. új koncepciója szerint a város mentőhelikopter-állomása a jövőben csak időszakosan üzemel majd, helyette állandó bázist Pápán építenek ki. Az ügy több szempontból is aggályos.

Martinovics Tibor

Érdekes módon a változásról az érintett Balaton-parti várost egyelőre hivatalosan senki nem értesítette, sőt a kht. igazgatója kitért a képviselő-testület kérése elől is, miszerint testületi ülésen számoljon be a terveikről. 

A város részéről elfogadhatatlannak és méltánytalannak tartott ügyben dr. Bóka István polgármester a szaktárca vezetőjéhez fordul, kérve, vizsgálja meg a füredi légimentőbázis helyzetét, létjogosultságát. 

- Csak informális úton tudjuk, hogy a tervek szerint csupán a nyári szezonban lesz itt a mentőhelikopter. A város nem támad senkit, saját érdekeinket és igazunkat védjük. Jogos elvárásunk, hogy végre hivatalosan tájékoztassanak minket a tervekről és azok megvitatásába vonják be a várost. 

Szeretnénk tudni az indokokat, miért van szükség a változtatásra. Valami nem kerek ebben a történetben - fogalmaz dr. Bóka István polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!