Belföld

2009.05.27. 17:43

Közös munkabizottságról állapodott meg Orbán Viktor és Silvio Berlusconi

Budapest - Közös munkabizottság létrehozásáról állapodott meg szerdán Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Rómában Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökkel - közölte Szijjártó Péter, a párt elnöki kabinetjének vezetője az MTI-vel.

Szausev Xénia

A Fidesz és az olasz Szabadság Népe párt vezetőinek megállapodása alapján a közös munkabizottság feladata lesz a két ország együttműködésének előkészítése a megújuló energiák kutatásának és felhasználásának területén. 

A Fidesz és a Szabadság Népe párt is különös figyelmet fordít a szénhidrogén-korszak utáni energiafelhasználásra, hiszen ez a válságból való kilábalás egyik alapja - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. 

A két pártelnök megerősítette kölcsönös érdekeltségét egymás sikereiben, hiszen a két testvérpárt ahhoz az Európai Néppárthoz tartozik, amely az adócsökkentést, a munkahelyteremtést, valamint a kis- és közepes vállalkozások támogatását tartja a válságkezelés legfontosabb eszközének.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!