Belföld

2016.11.03. 13:41

Lázár: ha egyetlen ember is veszélyben van a 3-as metrón, azonnal le kell állítani

Ha egyetlen ember is veszélyben van a 3-as metrón, akkor azonnal le kell állítani, ennek megítélése azonban nem politikai, hanem szakmai kérdés - közölte Lázár János csütörtökön.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter budapesti sajtótájékoztatóján a veszély elhárítását, továbbá a vonal és lehetőség szerint az állomások felújítását jelölte meg célként, hozzátéve, eddig 200 milliárd forintot biztosítanak a projekthez. Ha a forrás nem elegendő, akkor a kormány kész újabb segítséget nyújtani - tette hozzá.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) érkezik szokásos heti sajtótájékoztatójára, mellette Kovács Zoltán kormányszóvivő az Országházban 2016. november 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


A tárcavezető azt is hangsúlyozta: a metrófelújítás nem lehet politikai játszma kérdése.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter érkezik szokásos heti sajtótájékoztatójára az Országházban 2016. november 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


A kabinet fel van készülve arra az esetre, ha a főváros leállítja a vonalat és kész segíteni a helyzet kezelésében - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!