Belföld

2009.06.17. 13:56

Magosz: jogellenesen hirdettek meg haszonbérletre állami földeket

Budapest - A Magosz szerint a hazai joggal és az EU irányelveivel is ellentétes az a pályázati kiírás, illetve gyakorlat, amellyel a nemzeti vagyonkezelő újabb állami földterületeket hirdetett meg haszonbérletre.

MTI

Az európai parlamenti választás után megkezdődött az állami földek tulajdonjogának, bérletének átjátszása kormányhoz kötődő gazdasági társaságok részére - mondta Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek szövetsége  (Magosz) szövetségi igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy - mint mondta - a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) újabb, mintegy 40 ezer hektárnyi, nagyon jó minőségű, állami tulajdonú földterületet hirdetett meg haszonbérleti pályázatra.

Véleménye szerint a pályázati kiírás a magyar joggal és Európai Unió irányelveivel is ellentétes; egyetlen célja, hogy a spekuláns tőkének térnyerést biztosítson. Közölte: ha ezek a szerződések életbe lépnek, bíróságon támadják meg őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!