Belföld

2009.08.11. 09:21

Megint vietnámiak - Kábítószert termesztettek egy családi házban Veresegyházon

Budapest - Több száz tőnyi cannabist találtak a rendőrök abban a veresegyházi családi házban, amelyet feltehetően vietnami állampolgárok kábítószer-termesztés miatt béreltek; a rendőrség keresi a gyanúsítottakat - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

MTI

Kovács Viktória őrnagy közölte: a rendőrök a Pest megyei kisváros családi házában 250 tő cannabis növényt, illetve 180 tő csonkolt, vagyis a terméstől már megfosztott cannabis-szárat találtak.

A feltehetően vietnami állampolgárok a kábítószernek minősülő növények termesztéséhez különböző elektromos és öntözőberendezéseket szereltek a házba, a szükséges áramot lopták egy blankolt vezetékből. A rendőrség ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást.

A szóvivő tájékoztatása szerint a lefoglalt kábítószer piaci értéke elérheti az 50 millió forintot.

A rendőrség az elmúlt időszakban csaknem harminc hasonló ültetvényt számolt fel Budapesten és Pest megyében, és több mint húsz vietnami állampolgárral szemben folytat eljárást kábítószer-termesztés és -kereskedés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!