Belföld

2009.03.20. 03:29

Megnyílt a 16. Fegyver, Horgászat, Vadászat kiállítás

Budapest - Tavasszal, amikor ébred a természet, az erdők, mezők, vizek szerelmesei a FeHoVán adnak randevút egymásnak. A tegnap nyílt kiállítás Európa egyik legrangosabb seregszemléje.

Tremmer Tamás

- Az emberek számára kétféle újév van, egyik a naptári, ami január elseje. A másik a biológiai óránk szerinti, ez akkor jön el, amikor elmúlik a zord tél. 

A horgászoknak, vadászoknak a tavasz az év kezdete, hiszen nekik ekkor nyílik ki a természet, s indul meg a szezon - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a nemzetközi seregszemle megnyitóján. 

Hozzátette, mindenki vegye tudomásul, s legyen rá büszke, hogy hazánk Európa egyik legjelentősebb és legértékesebb vadállományával rendelkezik. Az erdész, vadász szakemberek nagyon sokat tettek azért, hogy ezt a rangot kivívtuk magunknak. Köszönet érte. 

Az idén 16. alkalommal jelentkezik a nemzetközi Fegyver, Horgászat, Vadászat kiállítás (FeHoVa) a Budapesti Vásárközpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!