Belföld

2009.09.08. 13:18

Miért sunnyogott el Orbán Viktor Esztergomból?

Budapest (OS) - Sajtóhírek szerint Orbán Viktor a Fidesz elnöke testőrök gyűrűjében hagyta el esztergomi rendezvényének helyszínét, amely számos kérdést felvet.

Kiss Nikolett

Mitől vagy kitől fél Orbán Viktor, hogy testőröknek kell rá vigyáznia? 

Közpénzből fizetett testőrökről van szó, vagy maga fizeti a személyes biztonságát is szavatoló személyzetet?

Van-e köze a polgári polip néven elhíresült magán-titkosszolgálathoz az elnöki biztonsági szolgálatnak?

Ha bárki 70%-os népszerűségnek örvendene hazánkban, annak kellene-e félnie, s lenne-e oka paranoid tüneteket sejtetni?

Egyébként jól emlékszünk még azon időkre, amikor Orbán Viktor két hű szolgája: Répássy Róbert és Szijjártó Péter nem csak a regnáló miniszterelnökkel állt szemtől szemben, de bátran az akkor 8 esztendős lányával is farkasszemet néztek a család otthona előtt.

S jól emlékszünk arra is, hogy az Orbán Viktor által életre hívott Polgári Körök, kormánypárti politikusok családjainak otthona elé szervezett agresszív demonstrációkat tartottak hetekig.

S jól emlékszünk arra is, hogy az Orbán Viktor által elindított gyűlölethullám következtében dobáltak meg rendszeresen kormánypárti politikusokat.

S ezen indulatok adtak táptalajt a kormánypárti politikusok otthonai ellen elkövetett Molotov-koktélos támadásoknak is.

„ A tüntetők megvárták Orbán Viktor előadásának végét, majd "Viktor segíts!" feliratú lapokat emeltek fel, miközben a Fidesz elnöke testőrök kíséretében elhaladt a kijárat mellett…” – szóltak a hírek, s nem tudjuk, hogy ez a népszerű politikus mitől, vagy kitől fél, s miért nem akar segíteni a párttársát érintő ügyekben a választóknak.
 
S miért nem mer bátran és nyíltan az éppen „nem válogatott közönség”, a választók elé lépni, s egyértelműen állást foglalni az esztergomi fideszes polgármester zűrös ügyei, vagy éppen az önkormányzati fenntartású gimnázium ügyében.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője

Kiadó: MSZP-frakció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!