Belföld

2011.04.19. 11:53

Mozgássérültek luxusautóval?

Budapest - A Budapesten mozgássérült-igazolvánnyal parkoló személyautók negyede tízmillió forint feletti értékű - írta kedden az Index.hu hírportál.

MTI

A fővárosi tulajdonú Parking Kft. kimutatásaira hivatkozva az Index azt írta, a cég folyamatosan figyeli a mozgássérült-igazolvánnyal ingyenesen parkoló autókat. Az első negyedéves összesítés szerint az összes parkoló autó mintegy 20 százalékán volt igazolvány, ez egy napon átlagosan 600 gépkocsit jelent. Ennek a 600 autónak a 23 százaléka rendszerint luxusautó, vagyis tízmillió forint feletti értékű.

A legnagyobb arányban a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út parkolóit használják az igazolvánnyal ingyen parkoló luxusautósok, itt az arányuk 34 százalék, és a Nyugati pályaudvarnál is magas az arány. Az Index kiemelte, hogy a legutolsó mérés csökkenést mutat, de így is majdnem 20 százalék a mozgáskorlátozott-igazolvánnyal parkolók aránya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!