Belföld

2010.10.05. 16:55

Mozifilmet készítenek az Abigélből

Mozifilmet fognak forgatni Szabó Magda Abigél című regényéből, amelyből 1978-ban már készült egy nagy sikerű televíziós sorozat - jelentette be Bánfalvy Ágnes, a leendő film rendezője és Tasy Géza, az író hagyatékának kezelője kedden sajtótájékoztatón Debrecenben.

MTI

A film szereplőinek felkutatása, válogatása már megkezdődött. A legnagyobb kihívást a főszereplő Vitay Georgina megformálójának a megtalálása jelenti, őt az egész országban keresik - mondta Bánfalvy Ágnes, aki a Zsurzs Éva által rendezett televíziós változatban Torma Piroskát alakította.
   
A mintegy 400-450 millió forintba kerülő mozifilm forgatása várhatóan 2011 augusztusában vagy szeptemberében kezdődik, a bemutatót 2012-ben tartják. A sajtótájékoztatót a három évvel ezelőtt elhunyt Kossuth-díjas írónő, Szabó Magda születésnapján  egykori iskolájában, a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában tartották.
   
Bánfalvy Ágnes emlékeztetett arra, hogy néhány évvel ezelőtt a Nagy Könyv versenyben az Egri csillagok után az Abigél bizonyult a második legnépszerűbb hazai alkotásnak, így várhatóan komoly közönségigényt elégít majd ki a mozifilm is.
   
Tasy Géza az MTI érdeklődésére elmondta: Szabó Magda életében nem vetődött fel, hogy mozifilm készüljön az Abigélből, sőt, a nagysikerű televíziós sorozat után az írónő "nem akart a darabhoz soha hozzányúlni". Amikor viszont megkeresték, hogy az Operettszínház musicalként mutatná be, igent mondott, sajnos a sikert már nem érhette meg. Bizonyosan igent mondana a mozifilmre is - fűzte hozzá Tasy Géza.
   
Bánfalvy Ágnes az MTI felvetésére kifejtette: nem feledkezik meg egykori tv-filmbeli szereplőtársairól, mai barátairól, "a szeretnivaló emberekről" sem, szeretne velük dolgozni az új filmben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!