Belföld

2010.09.06. 19:29

MSZP: a Fidesznek a múlt helyett a jelenre kellene koncentrálnia

Budapest - Az MSZP szerint Szijjártó Péternek a múlt helyett inkább a jelenre kellene koncentrálnia, vagyis arra a másfél millió devizahiteles magyar emberre, aki miatta és a Fidesz-kormány miatt került lehetetlen helyzetbe - erről Török Zsolt nyilatkozott az MTI-nek hétfőn, a miniszterelnök szóvivőjének sajtótájékoztatójára reagálva.

MTI

Az MSZP szóvivőjének véleménye szerint az, hogy a miniszterelnök szóvivője nem cáfolta a Népszabadság értesülését, miszerint a kormány a következő 2-3 évben ezermilliárdokat fog elvonni a magyar gazdaságból, minden szónál többet mond a hazugságok százaira építő Orbán-kormányról, amely tavasszal még új munkahelyeket és gazdasági fellendülést ígért.

Az MSZP továbbra is azt várja, hogy 100 nap 100 hazugsága után a kormány valljon végre színt és közölje a 2011-es költségvetés sarokszámait, melyből kiderül, lesz-e valódi fizetésemelés a pedagógusoknak, egészségügyi dolgozóknak, vagy épp rendőröknek - közölte.

Szijjártó Péter hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt: a megszorításokra épülő szocialista gazdaságpolitika csődöt mondott, kudarcot vallott és a múlthoz tartozik.

A miniszterelnök szóvivője Mesterházy Attila korábbi sajtótájékoztatójára reagálva kijelentette: a megszorítás szó az MSZP gazdaságpolitikai szótárjában van, az MSZP sajtótájékoztatóin hangzik el, a hétvégi kötcsei találkozón ilyen nem hangzott el. Kötcsén volt szó munkáról, munkahelyteremtésről, tíz év alatt egymillió új munkahelyről, nemzeti egységről, a gazdaság megújításáról, pénzügyi stabilitásról és a kilábalásról az adósságcsapdából - közölte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!