Belföld

2010.03.17. 15:13

MSZP: jobbikosok vertek meg egy szocialista párttagot Kunhegyesen

Az MSZP-s Török Zsolt közlése szerint jobbikosok vertek meg egy szocialista párttagot Kunhegyesen.

MTI

A szocialista országgyűlési képviselő szerdán Budapesten elmondta: Létai Jánost, aki nézőként ott volt a Jobbik múlt vasárnapi, kunhegyesi fórumán, annak ellenére, hogy nem csinált semmit, a rendezvény után megütötte Dienes Attila Fidesz-Jobbikos önkormányzati képviselő.

Török Zsolt hangsúlyozta: Létai János be sem ment a terembe, csak az ajtóból figyelte a rendezvényt, de ott is folyamatosan provokálták és becsmérelték. Az incidens akkor történt, amikor a fórum befejezése után az előtérben kezet nyújtott Dienes Attilának, aki a Jobbik tagja; a férfi válaszként arcul ütötte, majd többen is csatlakoztak az ütlegeléshez - ismertette a szocialista politikus.

Tájékoztatása szerint a rokkantnyugdíjas MSZP-tag ezután látleletet vetetett a sérüléseiről a kórházban, és kedden megtette a rendőrségi feljelentést.

Török Zsolt úgy fogalmazott: ha nem egy párttagjukról lenne szó, akkor azt mondaná, hogy "csattanós bizonyítékot" kaptak arra, hogy a Fidesz és Jobbik közelebb van egymáshoz, mint eddig bármikor.

Mint mondta, a Fidesz és a Jobbik együttműködése mindenhol a demokrácia elleni lépéseket jelenti, de eddig ez csak "verbális karate" formájában volt jelen, most viszont fizikai erőszak történt.

Véleménye szerint Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének bocsánatot kell kérnie azért, mert "kiengedte, az országra szabadította az újfasiszták, a Jobbik szellemét".

A Fidesz valamennyi politikusának el kellene határolódnia a Jobbiktól és meg kellene szüntetni velük az együttműködést az önkormányzatokban - tette hozzá Török Zsolt, aki leszögezte: az erőszakhullámot csak az MSZP tudja megállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!