Belföld

2009.11.11. 19:56

MSZP: Szijjártó Péternek hiteltelenek a nyilatkozatai

Budapest - Az MSZP szerint Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője hiteltelen politikussá vált, hiszen jogerős ítéletben papírja van arról, hogy mutyizott és panamázott.

MTI

Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő ezt arra reagálva mondta szerdán az MTI-nek, hogy Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, Bajnai Gordon miniszterelnöknek és a szocialista kormánynak most már papírja is van arról, hogy a megszorításokra épülő gazdaságpolitikája fenntarthatatlan és ellentétes az európai gazdaságpolitikával.
   
A fideszes politikus ezt az Európai Bizottságnak a magyar költségvetéssel kapcsolatban néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra hozott prognózisával összefüggésben mondta.
   
Török Zsolt válaszában kifejtette: a Bajnai-kormány válságkezelő tevékenységét minden magyarországi és nemzetközi pénzügyi elemző, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió is pozitívan értékeli. Magyarország kockázati besorolása fokozatosan javul, hétről hétre újabb és újabb intézmények adnak ki pozitív, pluszos besorolási javaslatokat - tette hozzá.
   
Ezzel szemben - folytatta Török Zsolt - azt látni, hogy Szijjártó Péter "besorolása jelentős mértékben romlott", hiteltelen politikussá vált, hiszen az ellenzéki képviselőnek jogerős ítéletben papírja van arról, hogy mutyizott és panamázott. Ilyen esetben Szijjártó Péternek bármilyen nyilatkozata hiteltelen - fogalmazott az MSZP-s politikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!