Belföld

2010.01.11. 15:22

MTV-ostrom - Felfüggesztett szabadságvesztéseket indítványozott az ügyész

Felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott az ügyész perbeszédében nyolc vádlottnak az MTV-székház három és félévvel ezelőtt ostroma miatt indult büntetőperben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hétfőn.

MTI

Az ügyben közérdekű üzem működésének megzavarása miatt folyik az eljárás a vádlottak ellen, akik között van, akit még hivatalos személy elleni erőszakkal vagy rongálással is vádolnak.

2006. szeptember 18-án este a Szabadság téren azt követően fajultak el az események, hogy tüntetők egy csoportja a köztelevízióban be akarta olvastatni azt a petíciót, amely a Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök nyilvánosságra került balatonőszödi beszéde miatt tiltakozók állásfoglalását tartalmazta.

A felbőszült tömeg 29 milliós kárt okozott az MTV-nek, betörtek az épületbe, dúltak, fosztogattak, az épület előtt autókat borogattak és gyújtottak fel; sok elkövető ismeretlen maradt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!