Belföld

2009.03.18. 03:28

Négy jelölt, négyféle elképzelés - Ki lesz Tapolca polgármestere?

<b>Tapolca</b> - Az eddigi eredményes vezetést folytatná <em>Császár László</em>, felülvizsgálná a laktanyai pályázatot <em>Fekete Mátyás</em>, emberközpontúvá tenné az önkormányzatot <em>Lévai József</em>, a közbiztonságot erősítené <em>Szalkai Zsolt</em>.

Szijártó János

Négyen szállnak versenybe az Ács János halálával megüresedett polgármesteri helyért. Császár László a Fidesz, Lévai József az MSZP, Szalkai Zsolt a Jobbik képviseletében, míg Fekete Mátyás függetlenként méreti meg magát. 

Tegnap a helyi televízió szerkesztője, Kovács Melinda vendége volt a négy jelölt, akik mindannyian 20 percet kaptak a megadott témakörök kifejtésére, valamint saját elképzeléseik ismertetésére. 

Császár László
az önkormányzat tulajdonába került laktanyáról úgy véli, meghatározó jelentőségű lehet a város életében a közeljövőben, ha sikerül olyan befektetővel megállapodni, aki tőke-erős és képes megvalósítani terveit. Szerinte új munkahelyeket, a város gazdasági fellendülését hozhatja a volt honvédségi ingatlanok hasznosítása. 

Fekete Mátyás
ugyanakkor sokallja az őrzésre fordított évi sokmilliós önkormányzati kiadást, amit máshova is el lehetne költeni. Továbbá nem értett egyet feltétlenül az ingatlanegyüttes eladásával sem. 

Lévai József
az ipari park megvalósítása irányába mozdulna el, információi szerint erre lenne is pályázati lehetőség, és ez számos új munkahelyet jelentene a városnak. 

Szalkai Zsolt
a laktanyai adottságokat kihasználva olyan szórakoztatócentrumot alakítana ki, ahol nagy helyi, családi rendezvényeket tarthatnának, és akár az íjászat vagy a paintball kedvelői is hódolhatnának szenvedélyüknek. 

A jelöltekkel készült műsort ma és jövő szerdán láthatják a helyi tévében a tapolcaiak, majd március 29-én dönthetik el a szavazófülkékben, hogy ki kerüljön a város élére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!