Belföld

2006.06.09. 22:00

Nem lesz könnyű négy év

Budapest (vdp) - Megyénk kormánypárti képviselői optimistán, az ellenzékiek fenntartások- kal tekintenek a tegnap megalakult új kormány működése elé.

Mórocz Zsolt

A honatyák véleményét az eskütételt követően kérdeztük a T. Házban. A kormányprogram egyértelműen megfogalmazta a legfontosabb tennivalókat, intézkedéseket, bizakodó vagyok - mondta Katanics Sándor, az MSZP színeiben politizáló képviselő. Nyilván nem lesz könnyű a nemzet egészenek, de az egyensúlyteremtő lépések megtételén át vezet az út egy jól prosperáló országhoz - tette hozzá.
Ajka gazdasági fejlődése töretlen marad, az adóemelést, a megszorító lépéseket is be lehet kalkulálni, ha következetesek, átgondoltak, és hosszú távon érvényesítik élénkítő hatásukat - vélte a másik "újonc" képviselő, a szintén MSZP-s Schwartz Béla.
Nem az a kérdés, hogy az ellenzéki képviselő mit vár a kormánytól, hanem az, hogy a választó mit vár - közölte Bernáth Ildikó. Szerinte a választási programot kell megvalósítani, ami pedig nem lesz egyszerű, mert a minapi bejelentés, hogy a tervezett államháztartási hiány immár nyolc- százalékos lesz, mindenkit hideg zuhanyként ért. De azt sem lehet tudni, milyen sors vár majd a tízezer elbocsátandó közalkalmazottra, pedagógusra, kórházi dolgozóra - festette még borúsabbra a képet a fideszes képviselő.
Ismét bizottsági elnöki posztot nyert el Lasztovicza Jenő, az előző ciklusban az idegenforgalmi bizottság élén állt, most pedig a turisztikai és sportbizottságot vezeti. Utoljára a Fidesz-kormány alatt növekedett a turisztikai cél- előirányzat, az elmúlt négy évben kevesebb pénzt kapott a terület - idézte fel a múltat a Fidesz politikusa. Most azt reméli, hogy a stratégiai ágazatnak kikiáltott idegenforgalomra ismét több pénz jut.
Az alternatív energiákkal foglalkozó kormánymegbizottként dolgozott az elmúlt ciklusban Gőgös Zoltán. Van-e esélye, hogy az új kormányban is megbízatást kapj? - érdeklődtünk tőle. Az poltikus arról számolt be lapunknak, hogy a miniszterelnökkel való egyeztetést követően várhatóan az agrártárcában kap kormányzati megbízatást. Konkrét kérdésünkre, hogy ez államtitkári posztot jelent-e, azt válaszolta, hogy valóban erről zajlanak az előzetes egyeztetések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!