Belföld

2009.10.23. 15:39

Nemzetközi szövetséget köt a Jobbik

A Jobbik szombaton, Budapesten több radikális európai párttal köt szövetséget - jelentették be a párt október 23-ai nagygyűlésén, pénteken a fővárosi Deák téren.

Kiss Nikolett

A rendezvényen felszólaltak a szövetségkötésre készülő külföldi pártok már Magyarországra érkezett képviselői is.
Vona Gábor, a párt elnöke a körülbelül négy-ötezres, árpádsávos és jobbikos zászlók alatt összegyűlt hallgatóság előtt kijelentette, hogy pártja két szélsőség ellen fog küzdeni, azok ellen, akik tönkretették az országot és azok ellen, akik ehhez asszisztáltak.
A politikus arról is beszélt, hogy a Jobbik hamarosan Magyarország legerősebb pártja lesz. Céljukként nevezte meg, hogy felszámolják a  gazdasági, a politikusi és a cigánybűnözést”. Azt mondta, amikor kérdezik csak a valószínűleg választ tudja adni arra, hogy ők oldják-e meg Magyarország legfőbb problémáit, de azt kijelentheti, hogy ők adják vissza a magyar nép önbecsülését.
A párt európai parlamenti képviselője, Morvai Krisztina együttérzéséről biztosította az előzetes letartóztatásban lévő Budaházy Györgyöt és társait. Véleménye szerint az ő zárkáikba azoknak kellene kerülniük, akik  kifosztották és kiárusították az országot”. Az EP-képviselő a jelenlegi és volt kormánypártok kapcsán azt mondta, ideje lenne, hogy az SZDSZ után az MSZP is eltűnjön a történelem süllyesztőjében.
A Jobbik rendezvényén mintegy ezer, a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda és az általuk augusztusban megalakított  csendőrség” egyenruháját viselő ember is részt vett. Ők alakzatban, történelmi és árpádsávos zászlókkal vonultak a Szabadság téri református templomtól a Deák térre. A rendezvényhez csatlakozott az a félezernyi ember is, aki kora délután a Petőfi téren vett részt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom megemlékezésén.
A Jobbik rendezvényét jelentős rendőri erők biztosították, a nagygyűlés végén helikopterről is figyelték a térről elvonuló tömeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!