Belföld

2009.10.03. 11:07

Nyakó: a Fidesz elindította minden idők legdurvább kampányát

Budapest - Nyakó István szerint már elindította a Fidesz minden idők legdurvább kampányát; az MSZP szóvivője így reagált Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője MTI-nek adott szombati interjújára, amelyben az szerepel, hogy az ellenzéki párt szocialista részről minden idők legdurvább kampányával számol.

MTI

Nyakó István úgy vélekedett, hogy a Fidesz nem készül a durva kampányra, hanem azt csinálja; "legyen bármi ára Orbán Viktor hatalmi törekvéseinek: felgyújtott MTV-székház, összetört autók vagy egymás ellen uszított barátok".
    

Orbán Viktornak és akarnokságának köszönhetően egyre jobban látni és érezni az erőszakot - közölte a szocialista politikus, hozzátéve: azzal, hogy zöld utat kapott az erőszak, a fideszes képviselők azt gondolják, bármit megtehetnek.
   

Kiemelte: ha volt párt, amely állandó kampányterepnek tekintette Magyarországot, akkor az éppen a Fidesz volt.
   

A fideszes képviselők már bemutatták a tervezett kormányzás teljes eszköztárát a korrupciótól a pökhendiségig, a durva erőszakig - fogalmazott Nyakó István. A szóvivő hangsúlyozta: az elmúlt hónapokban látni lehetett azt is, miként működik az önkormányzatokat megcsapoló fideszes pénzszivattyú.
   

A szocialista politikus szavai szerint most abból is ízelítőt kaphatott mindenki, hogy miként bánik a Fidesz a szavazókkal, "ököllel és pisztollyal megy nekik", miközben a párt vezérkara megint csak hallgat. A hallgatásnak Nyakó István szerint az az oka, hogy "elindultak a szüreti mulatságok" Orbán Viktor tokajhegyaljai birtokain.
   

A Fidesz megnyitotta a kampányt, és a nyitány üzenete kristálytiszta: "ha nem vagy velünk, nem azt csinálod, amit mondunk, ütni és lőni fogunk téged" - tette hozzá a szocialista politikus, aki szerint Magyarország elkezdhet félni.
   

Hozzátette: ha Orbánékon múlott volna, akkor egy nyugodt perce nem lett volna az országnak, csak azért, mert 2006-ban sem szerezhették vissza az áhított hatalmat.
   

Nyakó István szerint a hírek magukért beszélnek, ezek úgy szóltak, hogy "Többször is megütött egy nyugdíjast a dévaványai Kék teve nevű vendéglő mosdójában a helyi fideszes önkormányzati képviselő" vagy "Gázpisztollyal lőtt támadójára egy fideszes önkormányzati képviselő Esztergomban". Az elmúlt időszakban szinte nem volt olyan nap, amikor a Fidesz ne fújt volna harci riadót - fogalmazott a szocialista képviselő, aki szerint az ellenzéki párt "csatateret csinált" Magyarországból. Ez így volt akkor is, amikor együttműködésre, közös munkára lett volna szüksége az országnak - tette hozzá.
   

"Vagy nyílt, durva, vagy sunyi, mellébeszélő kampányt folytattak, amikor 2006-ban a szélsőségesek felgyújtották Budapestet, és amikor roma honfitársaink ellen indított háborút az egyre jobban megerősödő szélsőjobboldal" - fogalmazott az MSZP szóvivője. Szerinte a Fidesz az együttműködés helyett a durva támadást választotta akkor is, amikor kitört a gazdasági válság; azt soha nem mondták el, milyen megoldásaik vannak, ehelyett "éjjel-nappal a kormányt támadták".
   

A Jobbik bevallása szerint "több mint félezer fideszes internacionalista" harcol soraikban; ezeknek a légióknak Demeter Ervin és Cser-Palkovics András Fidesz-Jobbik közös képviselők az élharcosai - mondta végül Nyakó István, aki úgy fogalmazott: "erre varrjon gombot Szijjártó Péter".
   

Szijjártó Péter az MTI-nek adott interjújában azt mondta a Jobbikkal kapcsolatban, hogy a szocialisták kreáltak maguknak egy ellenfelet, amellyel most a második helyért küzdenek. Hozzátette: pénzügyileg is meglehetősen nehéz a semmiből létrehozni és fenntartani egy pártot, és mivel a Fidesztől biztosan nem érkezett pénz a Jobbikhoz, marad a kizárásos alapon való kalkulálás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!