Belföld

2009.07.07. 02:29

Nyomják a gombot

Megyei körkép - Néhány évvel ezelőtt diadalmenetnek tűnt a jezőrendszeres házi segítségnyújtó hálózat kiépülése. Igaz, nem kevés állami támogatással, a legtöbb térségben elindult a szolgáltatás.

Győrffy Árpád

Veszprémben közel 70 jelzőrendszert helyeztek ki a saját otthonukban élő, szociális és egészségügyi helyzetük miatt rászoruló idős emberek lakásába. 

A füredi kistérségben félezer körül volt a csatlakozók száma, Zircen és környékén is több száz idős ember és még több hozzátartozó érezte közvetlenül az informatika fejlődésének áldásos hatását.

A kiépüléssel párhuzamosan tisztázták, hogy milyen szociális vagy egészségügyi helyzetben lévők vehetik igénybe a támogatással működő szolgáltatást. 

Persze, viták voltak, de senki sem számított arra, hogy a nemrég milliárdos támogatással kiépített hálózatot rövid idő múltán drasztikusan leépítik. A jelek szerint most eljött ennek az ideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!