Belföld

2009.09.24. 08:37

Nyomkövető kutya fogott el egy menekülő csempészt Szabolcsban

Nyíregyháza - Nyomkövető kutya fogott el egy menekülő csempészt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; a csempész járművét hárommillió forint értékű cigarettával hátrahagyva, gyalogosan próbált eltűnni a határrendészek elől - közölte a térségi rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtökön az MTI-vel.

MTI

A csempész autóját szerda este Kölcsén akarták átvizsgálni a határrendészek, a férfi azonban gyalogosan elmenekült a helyszínről - mondta Fülöp Gergely szóvivő.

A százados tájékoztatása szerint a határrendészek nyomkövető kutyát alkalmaztak a menekülő felkutatására, s a Rénó nevű németjuhász meg is találta egy bozótosban elbújt csempészt. A 33 éves törökszentmiklósi lakossal szemben az ügyben illetékes vám- és pénzügyőrség indított büntetőeljárást.

A szabolcsi rendőrségi sajtószóvivő beszámolt egy másik csempész ugyancsak szerdai elfogásáról is, Csaholcon egy sonkádi lakos gépkocsijában 12 ezer doboz, ukrán zárjegyes cigarettát találtak a közös közúti ellenőrzést végző határrendészek és pénzügyőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!