Belföld

2009.03.09. 13:05

"Örök hálát esküdtünk magyar barátainknak!"

<b>Berlin</b> - Magyarország méltányosabb megítélését sürgette egy német parlamenti képviselő a konzervatív Die Welt című napilap hétfői számában megjelent olvasói levelében.

MTI

A szabaddemokrata Jens Ackermann - aki a Bundestag német-magyar parlamenti csoportjának helyettes vezetője -, úgy véli, hogy az Európai Unió és különösen Németország részéről Magyarországgal szemben különleges figyelemre van szükség, amikor a "szolidaritás" fogalmáról esik szó.

A liberális FDP képviselője emlékeztetett arra, hogy Németország ebben az évben emlékezik az egykori NDK-s menekültek számára az ország elhagyását lehetővé tévő magyar határnyitás 20. évfordulójára. 

Ez nemcsak bátor, hanem rendkívüli szolidáris lépés is volt, amelynek keretében Magyarország szolidaritást vállalt azoknak a keletnémet polgároknak a tízezreivel, akik nem akartak tovább az egykori kommunista állampárt, az NSZEP diktatúrájában élni - írta a képviselő. 

A képviselő ezek után feltette a kérdést: szabad-e most magyar barátainknak - akiknek 20 évvel ezelőtt örök hálát esküdtünk - leckét adni a "szolidaritás" tárgyából?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!