Belföld

2009.09.10. 17:14

Őszi fények: fotópályázat általános- és középiskolásoknak

Budapest - Az ősz, az elcsendesedő természet sajátos fényei és az elmúlás a témája a Kegyeleti Múzeum Őszi fények című fotópályázatának, amelyre az általános- és középiskolás fotósok október 31-ig küldhetik be munkáikat.

MTI

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. által működtetett múzeumban a legjobb alkotásokból várhatóan november 14-én nyílik kiállítás a Múzeumok Őszi Fesztiváljának programjaihoz kapcsolódva, a Művészetek találkozása programpont keretében.
    
A pályázat célja, hogy a fiatalok felfedezzék az őszi táj szépségét, a sírkertek hangulatát. Nem kötelező a temetők megörökítése: bármilyen, a természetben készült fotót elfogadnak a szervezők.
    
A fiatalok két kategóriában (7-8. osztály és 9-12. osztály) küldhetik be fekete-fehér vagy színes pályamunkájukat. A sorozat egy képnek számít, kikötés, hogy minimum három, maximum öt darabból álljon. 

A fotókat papíralapon és DVD-n vagy CD-n is be kell küldeni a Kegyeleti Múzeum címére (Fiumei úti Sírkert, 1086 Budapest, Fiumei út 16.). A pályázatra beadott képek hagyományos, ezüstalapú fényképek és digitális fotók, nyomatok is lehetnek. 
    
A legjobb három fotó alkotója pénzjutalomban részesül, a nyereményeket a kiállítás megnyitóján vehetik át a díjazottak, akiket a szervezők telefonon és e-mailben is értesítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!