Belföld

2009.02.23. 03:29

Piacképes tudást!

<b>Megyei körkép</b> - A felsőoktatási intézménybe jelentkezők február 16-ig adhatták postára jelentkezési lapjaikat. Országos adatokat csak áprilisban közöl az Országos Felsőoktatási Információs Központ.

Balla Emőke

Február 16-án éjfélig adhatták postára vagy küldhették el elektronikus úton jelentkezésüket az alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, mesterképzésben, illetve a felsőfokú szakképzésekben tovább tanulni vágyók. 

Noha a legtöbben az utolsó pillanatra hagyják a jelentkezést, a postákon nem volt nagy roham, ez a nemzedék már inkább az internetet használja, ez abból is sejthető, hogy tavaly már több mint 12 ezren jelentkeztek az interneten keresztül.

Július 9-éig kell majd beadni a jelentkezési határidő után kézhez kapott dokumentumok - érettségi bizonyítvány, tanúsítvány, nyelvvizsga-bizonyítvány - másolatát. 

Aki lemaradt, még próbálkozhat a nyári pótfelvételivel. Jelentkezési szándékokat, tendenciákat az Országos Felsőoktatási Információs Központ csak áprilisban közöl; március 25. és április 5. között véglegesítik az idei adatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!