Belföld

2009.02.27. 08:30

Rendkívül sikeresek az OFA pályázatai

Ötvenezer átmenetileg feleslegessé váló munkahely megtartását teszi lehetôvé a szerdai kormányülésen elfogadott 30 milliárd forintos, európai uniós forrásból finanszírozott munkahelymegôrzési támogatás.

Szausev Xénia

A munkahelyek megôrzésére a bejelentés elôtt 16,7, teremtésére 2,25 milliárd forint jutott. 

Csaknem 5,95 milliárd forintra pályázhatnak a foglalkoztatottság megôrzésének támogatására a gazdasági visszaesés következtében átmenetileg nehéz helyzetbe jutott munkáltatók az Országos Foglalkoztatási Közalapítványhoz (OFA) – tájékoztatott Patócs Tamás, a Középdunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Új Magyarország Pontja székesfehérvári kistérségi koordinátora. 

Ebbôl az összegbôl a gazdasági visszaesés következtében állásukat vesztôk újra elhelyezkedésének támogatása más munkáltatónál, és az elbocsátással fenyegetett munkavállalók munkába helyezését közvetlenül elôsegítô munkaerô-piaci szolgáltatások támogatása is fizethetô.

A pályázatok olyan sikeresek, hogy azok befogadását – a keret kimerülése miatt – február 25-én átmenetileg fel is függesztették. 

A közalapítvány a Megôrzés-9122/2009 programra a február 27-én, A Munkába-9124/2009 programra március 16-án, az Új kilátások-9111/2009 programra a március 30-án, 14 óráig érkezett pályázatokat fogadja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!