Belföld

2011.04.28. 08:24

Schmitt: békességre, nyugalomra és igazságosságra vágynak az emberek

Budapest - Schmitt Pál szerint az emberek békességre, nyugalomra és igazságosságra vágynak, legyen szó akár az új alaptörvényről, akár a helyi önkormányzat működéséről.

MTI

Schmitt: vonzóvá kell tenni az egészségügyi szakmát

Schmitt Pál szerint az ágazatban dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülésével kell vonzóvá tenni az egészségügyi szakmát.

A köztársasági elnök csütörtökön, Székesfehérváron folytatódó országjárása alkalmából tartott rendhagyó osztályfőnöki órát a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál egészségügyi tagintézményében. Az államfő beszédében elismerését fejezte ki az intézmény tanulóinak, amiért az emberek egészségének védelmét jelölték ki hivatásukként.
Schmitt Pál arra bíztatta az iskola tanulóit, hogy a nagy csábítás ellenére se hagyják el hazájukat, és Magyarországon válasszanak munkahelyet. Mint mondta, az egészségügy számos területén hiány van megfelelő szakemberekből, ezért számukra biztosan nem lesz gond az elhelyezkedés az ország határain belül sem.
Az államfő emellett arra kérte diákokat, legalább egyszer olvassák el Magyarország új alaptörvényét, amelyben saját életükre és hivatásukra vonatkozó mondatokat is találnak. 
Schmitt Pál csütörtökön reggel érkezett Székesfehérvárra, ahol a városi közgyűlésen mondott beszédet. A köztársasági elnök a nap folyamán több egészségügyi intézményt és egy patikát is felkeres; útjára felesége, Schmittné Makray Katalin is elkísérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!