Belföld

2009.01.24. 03:26

Sófolt hátán folt

<b>Megyei körkép</b> - Kiszabadultak a jég fogságából az országutak, s ahogy az lenni szokott, ezer sebből véreznek. Már most látszik az a rengeteg kátyú, ami máskor csak tavasszal szokott előjönni.

Tremmer Tamás

Az elmúlt évben Veszprém megye országos közúthálózatán mintegy 7500 tonna hideg- és melegaszfalt-keveréket használtak fel a forgalomra veszélyes burkolathibák javítására, tudtuk meg Sümegi Pétertől, a Magyar Közút Kht. Észak-dunántúli Regionális Főmérnökség főmérnökétől.

Az országos közúthálózaton előírt gyakorisággal útellenőrzést végeznek, a feltárt burkolathibákat és egyéb közúti tartozékban keletkezett hiányokat folyamatosan javítják és pótolják. 

Az időjárás enyhülésével és a csapadékos napok után várhatóan tovább növekszik a burkolathibák száma a gyengébb teherbírású, repedezett útfelületeken.

Az idei év első három hetében Veszprém megye területén az útellenőrök mintegy 437 forgalomra veszélyes burkolathibát regisztráltak, amelyből eddig 127-et már meg is szüntettek.

A téli időszakban kialakuló, a forgalomra veszélyes burkolat hibákat ideiglenesen hidegaszfalt-keverékkel javítják. 

A burkolathibák javítását folyamatosan végzik, ahova nem jutnak el azonnal, ott veszélyt jelző táblákkal is figyelmeztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!