Belföld

2015.03.23. 17:34

Szakdolgozók nyílt levele

Budapest – Az egészségügyi szakdolgozók a betegellátás helyzetét elemző nyílt levelet, valamint a megoldási javaslatokat felsoroló tizenkét pontot fogadtak el.

Marton Attila

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) nagygyűlésén elfogadott dokumentumokat átadták Zombor Gábor államtitkárnak.

A szervezet tanácskozásán elfogadott 12 pont többek között a szakdolgozói életpályamodell bevezetését, az alapilletmény idei növelését is tartalmazta, közölte Vinkler Lajosné, a MESZK Veszprém megyei elnöke. A szervezet képviselői átadták azt a nyílt levelet is Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkárnak, amelyben az egészségügyi dolgozók munkakörülményeivel kapcsolatos problémákat foglalták össze.

Az államtitkár ígérete szerint az életpályamodell tervezete még idén elkészülhet, felülvizsgálják a pótlékrendszert és növelik az otthonápolás finanszírozását, jegyezte meg a megyei elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!