Belföld

2009.07.30. 17:01

Szerencsére nem robbant: Éles gránáton kerti szerszámokat éleztek

Miskolc - Éles volt az a második világháborús gránát, amelyen kerti szerszámokat éleztek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kisgyőrben. A szerkezet szerencsére nem robbant, a tűzszerészek hatástalanították.

MTI

Kisgyőr egyik családi házából érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint a ház kamrájában az ott lakó 87 éves asszony és lánya lomtalanítás közben feltehetőleg II. világháborús lövedéket talált. 

A tűzszerészek a lövedékről megállapították, hogy az csak egy veszélytelen üres rozsdás hüvely, ám a kerti kapu mellett találtak egy földből kiálló fémhengert - számolt be Gaskó Bertalan a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
    
A ház tulajdonosa szerint a legalább negyven éve megtalált vashengert régen elhunyt férje használta a kerti szerszámok élezéséhez.
    
A földből kiálló hengerről a tűzszerészek megállapították, hogy az egy romboló gránát kiálló vége, ráadásul a szerkezet működőképes volt, ezért azt egy közeli lőtéren a tűzszerészek megsemmisítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!