Belföld

2009.10.12. 12:52

Szijjártó: a Fidesz azonnal le fogja állítani a kilakoltatásokat

Budapest - Ha a Fidesz kormányra kerül, egyik első intézkedése az lesz, hogy a nehéz helyzetbe került családok kilakoltatásának, ingatlanuk elárverezésének folyamatát jogszabályi eszközökkel leállítja - közölte az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője hétfőn a Parlamentben kérdésre válaszolva.

MTI

A kérdést azzal kapcsolatban tették fel Szijjártó Péternek, hogy Orbán Viktor pártelnök a tv2 Napló című műsorának vasárnap sugárzott riportjában kijelentette: "A következő kormánynak rögtön az elején ki kell mondania: márpedig lakáselárverezés nincs; az emberek feje fölül, akármekkora is az adósságuk, a lakást nem lehet elárverezni".
   
Az újságírói felvetésre, hogyan lehet megelőzni, hogy ebből ne az következzék, hogy arra biztatják az embereket, ne fizessék vissza a hiteleiket, Szijjártó Péter kifejtette: számos család került rendkívül nehéz helyzetbe az elmúlt hónapokban amiatt, hogy a bankok elárverezik ingatlanjaikat, mert a válság és a kormányzati megszorítások miatt nem tudják visszafizetni hiteleiket.
   
Tarthatatlan állapot, hogy nehéz helyzetbe került családok feje felül elárverezik az ingatlanokat - hangsúlyozta a politikus, aki szerint ezt a folyamatot meg kell állítani, a kormányzat azonban nem volt erre képes.

Szijjártó Péter kijelentette: a Fidesz - kormányra kerülése esetén - egyik első intézkedéseként le fogja állítani a nehéz helyzetbe került családok kilakoltatásának, ingatlanuk elárverezésének folyamatát - jogszabályi eszközökkel.
   
Arra a kérdésre, hogy ezután mi lesz azokkal, akiknek nem árverezik el az otthonát, azt mondta, ez a második lépés. "Ahhoz, hogy ide eljussunk, az első lépést kell megtenni: Magyarországon nem fordulhat elő, hogy nehéz helyzetbe került családok feje fölül elvegyék a tetőt" - közölte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!