Belföld

2009.08.24. 14:55

Szijjártó: mély gödörbe lökte a kormány Magyarországot

Budapest - Szijjártó Péter szerint újabb bizonyíték született arra, hogy a kormány egy rendkívül mély gödörbe lökte Magyarországot. A Fidesz elnöki stábjának vezetője azzal kapcsolatban mondta ezt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, hogy gazdasági adatok szerint Bukarestben is magasabb az emberek bérszínvonala, mint Budapesten.

MTI

Kiderült, Varsó, Prága és Pozsony után már a román fővárosban is jobban keresnek az emberek, mint Budapesten - közölte Szijjártó Péter.
    
Rámutatott, az adatok szerint ha ma egy magyar ember dolgozik egy órát a magyar fővárosban, akkor kevesebbet keres, mint egy román ember egy óra alatt Bukarestben, egy török ember egy óra alatt Isztambulban, vagy egy perui egy óra alatt Limában, vagy mint egy kolumbiai ugyanennyi idő alatt Bogotában. "A lemaradásunk egyre súlyosabb mértékeket ölt (...); mindenki úgy húz el mellettünk, mint a gyorsvonat" - fogalmazott ezzel összefüggésben.
    
Véleménye szerint mindez világosan mutatja annak a gazdaságpolitikának a kudarcát, amelyet az elmúlt hét évben a szocialista kormányok folytattak, valamint a megszorító intézkedések értelmetlenségét, feleslegességét.
    
Új irányra van szükség, "amellyel visszaelőzhetjük Perut, Kolumbiát, Romániát, és amellyel talán belátható távolságra kerülnek a csehek, a szlovákok és a lengyelek is" - mondta Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!