Belföld

2009.12.14. 15:11

Szijjártó: nem leszünk biodíszlet Bajnai hazugságaihoz

A Fidesz nem kíván biodíszletként szolgálni a "trükkök százaival és a hazugságokkal operáló miniszterelnök újabb hazugságaihoz" - közölte a Fidesz elnöki stábjának vezetője hétfőn a Parlamentben újságíróknak.

MTI

Szijjártó Péter ezt arra reagálva mondta, hogy a kormányszóvivő bejelentette: Bajnai Gordon miniszterelnök meghívja magához valamennyi demokratikus parlamenti párt kormányfőjelöltjét, hogy megismerhessék az ország pontos és valós pénzügyi-gazdasági helyzetét.
   
A fideszes politikus azt mondta, az elmúlt hetekben kiderült, hogy a kormány egy fiktív számokra alapuló költségvetést terjesztett be az Országgyűlés elé. "A kormány hazugságokkal és trükkök százaival traktálja Magyarországot, a nyilvánosságot, minden magyar embert" - vélekedett, hangsúlyozva, hogy a kormányfő "újabb hazugságaihoz" nem kívánnak biodíszletként szolgálni.
   
Szijjártó Péter szerint Bajnai Gordon valószínűleg félreértette a Fidesz szándékait, az ellenzéki párt ugyanis éppen azt a korszakot szeretné lezárni, amely "a fiktív költségvetésekre, a költségvetési adatok manipulálására és a miniszterelnökök hazugságaira alapul".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!