Belföld

2009.10.30. 15:31

Szijjártó: nem ússza meg a felelősségrevonást Demszky Gábor

Budapest - Nem ússza meg a felelősségrevonást Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester, ahogy egyetlen fővárosi vezető sem - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője pénteki sajtótájékoztatóján a fővárosban.

MTI

A politikus szerint minden fővárosi vezetőnek viselnie kell a felelősséget az elmúlt 19 esztendőért és felelniük kell arra a kérdésre, hogy hogyan lett a 2004 végére megépülő 195 milliárd forintos metróberuházásból egy 2013 végére megépülő 533 milliárd forintos beruházás.

Mint hozzátette: Demszky Gábor és az MSZP 19 éve kormányozzák a fővárost és ez alatt a közpénzek szervezett eltüntetése és a főváros vagyonának szervezett szétlopása zajlott.

Az elmúlt 19 évet a "trükközés és a korrupció" jellemezte, Budapesten káosz van, bebizonyosodott, hogy a közcégeket szocialista és SZDSZ-es kifizető helynek használták.

Bebizonyosodott az is, hogy a botrányosan magas végkielégítések kifizetése nem egyedi esetek láncolata, hanem bevett gyakorlat volt, amelyről nem csak, hogy tudnia kellett a főváros vezetésének, hanem a főváros vezetésének jóváhagyásával tudott csak megtörténni - hangoztatta Szijjártó Péter.

Budapesten azonnali választásra van szükség - hangsúlyozta a vezető.

Szijjártó Péter a sajtótájékoztatóján elmondottakkal reagált Demszky Gábor péntek reggeli, a Fidesz Budapest-programját illető megállapításaira.

Demszky Gábor egyebek között azt mondta a programról, hogy az nem kidolgozott, de vannak új és jó elemek benne; ami viszont új, az nem eléggé átgondolt, ami meg jó, az nem új.

A főpolgármester szerint a dokumentumból hiányoznak a táblázatok, a pénzügyi prognózisok és azok a szakpolitikai technikák, amelyekkel megvalósítanák az abban foglalt elképzeléseket. A Fidesz-program inkább csak célok gyűjteménye - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!