Belföld

2010.05.12. 07:03

Szijjártó Péter: a rendőrség mellett nincs helyük gárdáknak

Budapest - Szijjártó Péter szerint a rendőrség mellett nincs helye magukat erőszakmonopóliummal felruházó szervezeteknek, "hívják azt nemzeti gárdának vagy magyar gárdának".

MTI

A Fidesz szóvivője ezt a TV2 Mokka című műsorában fejtette ki szerdán, hozzátéve, hogy meg is szűnik az erre való igény, amint lesz egy erős, tisztességes, világos felhatalmazással, normális pénzügyi környezetben működő rendőrség.

Azzal kapcsolatban, hogy mi lesz akkor, ha pénteken Vona Gábor - ígéretét betartva - "gárdamellényben" jelenik meg az alakuló ülésen, úgy fogalmazott: "a magyar törvényeket mindenkinek be kell tartani, akkor is, sőt pláne akkor, ha országgyűlési képviselő". Ehhez hozzátette, hogy a pénteki alakuló ülésen ebben az esetben a köztársasági elnök "nyilván a legkörültekintőbben" fog eljárni.

Orbán Viktor Fidesz-elnök szerdán Ózdon tartott, a közrendről, közbiztonságról szóló előadásáról is beszélt Szijjártó Péter. Arra a kérdésre, hogy a fórumon az országos rendőr-főkapitány miért nem volt ott, azt mondta: a helyi emberek tudják elmondani, hogy ott mire van igény, ezeket a kérdéseket nem tudják csak Budapestről eldönteni.     

A leendő belügyminiszter feladata, hogy - rendőrök átvezénylésével, új rendőrök szolgálatba helyezésével - elérje, legyen érezhető változás két héten belül - fogalmazott Szijjártó Péter.

Hozzátette: "a legfontosabb az aktív és nagy számú rendőri jelenlét", hogy érezzék a tolvajok, a bandák, hogy figyelik őket. A bűncselekményeket pedig gyorsan, szakszerűen és hatékonyan lefolytatott vizsgálatok követik majd. Ehhez kapcsolódóan a szóvivő elmondta azt is, hogy a Btk.-t szigorító úgynevezett három csapás törvényt hamarosan tárgyalhatja a parlament.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!