Belföld

2011.01.14. 14:19

Szijjártó: visszakerült a vita az észérvek medrébe

Budapest - A kormányfő szóvivője szerint azzal, hogy a médiatörvényt lefordították angol nyelvre, és egyre több embernek nyílt módja megismerni a jogszabályt, az arról szóló vita "visszakerült a normális észérvek medrébe".

MTI

Szijjártó Péter ezt arra a felvetésre válaszolva mondta újságírók előtt, hogy péntek este Budapesten és Bécsben is tüntetés lesz a magyar médiatörvény felülvizsgálatáért.

A szóvivő szerint azonban amellett, hogy a vita visszakerült az "észérvek medrébe", az is látszik, hogy vannak bizonyos körök, amelyek egyértelműen politikai alapú támadást indítottak Magyarország ellen, és ezt nem is akarják feladni. Az ilyen pártpolitikai motivációjú támadások esetén pedig teljesen mindegy, hogy mi van a médiatörvényben vagy más jogszabályban - fűzte hozzá.

Közölte: a kormány álláspontja szerint mivel a magyar médiatörvény minden egyes fontos passzusa megtalálható más európai uniós tagországok médiatörvényeiben, az kiállja az európai értékek próbáját.

Jelenleg az Európai Bizottságnál "pattog a labda", a magyar kormány azonban biztos abban, hogy a bizottság döntése az egyik legfontosabb európai alapértéket, a diszkriminációmentességet tiszteletben fogja tartani - mondta a szóvivő.

Arra a felvetésre, hogy a pénteki budapesti tüntetés deklaráltan politikamentes, Szijjártó Péter úgy reagált: "általában minden, a háttérből politikailag motivált támadás úgy próbálja hitelesíteni magát, hogy először is deklarálja magáról, hogy politikamentes".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!