Belföld

2009.01.26. 03:28

Szörnyethalt a balesetben

<b>Megyei körkép</b> - Halálos baleset és sok kisebb is történt szombaton a csúszós utak miatt. Tegnap már jobban figyeltek az autósok.

Munkatársainktól

Egy 60 éves osztrák nő halt meg abban a közúti balesetben, amely szombaton történt Balatonkenese és Papkeszi között. A személygépkocsi, melyet egy osztrák férfi vezetett, megcsúszott az úttesten, az árokba borult és fának ütközött. 

A vezetőn kívül két nő utazott az autóban, egyiküket súlyos sérülésekkel szállították kórházba, másikuk, a sofőr 60 éves felesége a helyszínen életét veszítette. Az osztrák férfi is súlyos sérüléseket szenvedett.

Szombaton több kisebb balesethez is riasztották a mentőket, tudtuk meg az ügyeleten. Reggel Pápán, a Teveli úton fél óra leforgása alatt ketten is az árokba csúsztak személyautójukkal a síkos úton: az első balesetnél nem sérült meg senki, a másodiknál viszont egy gyermeket kórházba kellett szállítani.

Később Berhida és Ősi között borult fel egy személyautó, melyből egy könnyebb sérültet a veszprémi kórházba vittek. Szombaton éjszaka háromnegyed tizenegykor ismét riasztották a mentőket, Városlőd és Csehbánya között egy személyautó borult az árokba. Innen két könnyű sérültet szállítottak az ajkai kórházba.

Bakos György, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője lapunknak elmondta, szombaton napközben és éjszaka összesen hét olyan közúti baleset történt, amely a jeges-csúszós útnak tudható be. Tűzoltó kollégái segítségét legtöbbször a Balaton-partról és Pápa környékéről kérték. 

A százados felhívta a figyelmet, hogy a köd és a pára éjszaka több helyen ráfagyott az úttestre - ez várható a jövőben is -, ezért figyeljünk jobban a sebességre, tartsuk szem előtt, hogy akár pár kilométeren belül jelentősen megváltozhatnak az útviszonyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!