Belföld

2009.01.19. 03:27

Tapolcai polgármester-választás - Ismertté váltak a jelöltek nevei

<b>Tapolca</b> - A helyi választási bizottság március 29-re írta ki az időközi helyi polgármester-választást, és már több jelölt neve ismertté vált.

Szijártó János

Ugyan még az ajánlószelvények gyűjtése zajlik, de azt már tudni lehet, hogy az MSZP Tapolca és környéke szervezetének döntése értelmében Lévai József, a helyi szervezet elnöke indul a párt színeiben a polgármesteri posztért. 

Lévai József négy éve tölti be a helyi szervezetnél az elnöki posztot, máso- dik ciklusban önkormányzati képviselő és tagja a megyei közgyűlésnek. Információink szerint Császár László lesz a Fidesz jelöltje, aki 1998 és 2006 között alpolgármesterként dolgozott a tapolcai képviselő-testületben. 

Tizenegy éve a város önkormányzati képviselője, jelenleg a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökének kabinetvezetője. 

Független jelöltként indul Sibak András az időközi választáson, aki 1992 és 1998 között polgármestere volt a városnak, majd utána még MSZP-s országgyűlési képviselőként, illetve önkormányzati képviselőként is tevékenykedett Tapolcán.

 A Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt tapolcai alapszervezete a tapolcai szervezet elnökét, Szalkai Zsoltot indítja az időközi választáson.

Az ajánlószelvényeket egyébként március hatodikáig adhatják le a jelöltek, így minden bizonnyal addig még további nevek is ismertté válnak. Minden jelöltnek a választópolgárok két százalékának megfelelő mennyiséggel, de legalább 300 szelvénnyel kell rendelkeznie ahhoz, hogy indulhasson a választáson. 

A polgármesteri hivatal a választókat január 30-ig értesíti ki a névjegyzékbe történő felvételről, március 9-ig pedig megválasztják a szavazatszámláló bizottságok rendes és póttagjait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!