Belföld

2009.05.11. 02:27

Tavasz a Somlón

Somló - Másodszor szervezték meg szombaton és vasárnap a Somló lábánál található Nagyréten a Somlói Tavasz Fesztivált.

Varga Ibolya

Mintegy kéttucatnyi bortermelő mutatkozott be. A helyiek, illetve azon borászok közül, akiknek a Somlón is van birtokuk - mások mellett -, láthattuk a Laposa, a Tornai, a Fazekas, valamint a Somlói Apátsági Pincészetet. 

A vendégborászok és borászatok közül péládul Dúzsi Tamás, Vida Péter, ifj. Franz Weninger, dr. Lőrincz György, a Pannonhalmi Apátsági Pince, a Csiszár és a Polgár családi pincészet mutatkozott be. Katlan Tóni és csapata bioételekkel kínálta meg a fesztiválra látogatókat. Több népi iparművész is bemutatkozott. 

Láttunk fafaragókat, és Both Gábor is hozott néhány tömb vöröskövet, melyeken a kőfaragás fogásait mutatta be. A gyermekeknek mini játszóteret építettek és lovaglási lehetőségeket biztosítottak számukra. 

Bognár Szilvia
és zenekara világzenével szórakoztatta az embereket. A Kinizsi Néptáncegyüttes első ízben mutatta be a kizárólag a hegyen táncolt és már elveszettnek hitt somlói hordótáncot. 

Az APTE Néptáncegyüttes az Ünnepi forgatag című műsorát adta elő. Az időjárás nagyon kedvezett a programnak. A kiállító népi iparművészek, faragók és a borászok, főzőemberek egyaránt azt remélik, hogy a szervező Somlói Tavasz Egyesület hagyományt teremtett ezzel a tavaszi találkozóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!