Belföld

2016.11.04. 15:34

Teréz körúti robbantás - Előzetes letartóztatásban marad a gyanúsított

Előzetes letartóztatásban marad a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás gyanúsítottja - közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

Felidézték, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság október 21-én elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. Az első fokon eljáró bíróság végzése ellen azonban a gyanúsított és védője fellebbezett.

Hangsúlyozták: a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék szerdán helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, a bírói tanács nem találta alaposnak a fellebbezéseket.

A másodfokú bíróság kiemelte, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság eleget tett a törvényben előírt kötelezettségének, megvizsgálta, hogy fennállnak-e a legsúlyosabb fokozatú kényszerintézkedés elrendelésére előterjesztett indítvány törvényi előfeltételei, és számot adott arról, hogy eljárásjogilag indokolt az alkalmazott kényszerintézkedés.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható a bűncselekménnyel.

A másodfokú bíróság egyetértett azzal, hogy a kiszabható büntetés mértékére, a gyanúsított bizonytalan egzisztenciális körülményeire, a házkutatás során lefoglalt tárgyakra tekintettel, a nyomozás eredményes lefolytatása érdekében az eljárás jelenlegi, kezdeti szakaszában indokolt a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása.

A Budai Központi Kerületi Bíróság döntése törvényes, indokolása részletes és alapos, ezért azt a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta - írták, hozzátéve: a végzés jogerős.

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!