Belföld

2011.01.27. 17:37

Török Zsolt: Orbán Viktorék lebuktak és megbuktak

Budapest - Török Zsolt szerint Orbán Viktor, Kósa Lajos és a jobboldali médiadiktatúra szereplői azok, akik az ország ellen indult hecckampányt szervezik, megnyilvánulásaikkal, beszédeikkel. Orbán Viktorék lebuktak és megbuktak több alkalommal - mondta az MSZP szóvivője csütörtökön az MTI-nek.

MTI

Török Zsolt úgy fogalmazott: "Kósa Lajos konkrétan hazudik, Orbán Viktor pedig maga a szégyen Magyarországon". Hozzátette: "Kósa Lajos és Orbán Viktor múlt szerda óta úgy viselkedik, mint a rajtakapott férj, aki a szobába belépő feleségének azt mondja: ugyan drágám, nekem hiszel, vagy a szemednek".

Példaként a kormányfő múlt szerdán Strasbourgban tartott beszédét említette, amikor azt mondta: senkinek nem hagyja hogy szidja a magyarokat. Török Zsolt szerint valójában mindenki azt mondta, hogy szereti és tiszteli magyarokat. Olyan is volt, aki azt mondta sírt, amikor 54-ben a magyarok elbukták a vb döntőt - emelte ki, hozzátéve, hogy csak Orbán Viktorról, kormányáról, és diktatórikus törvénykezési módszereiről nyilatkoztak negatívan.

Emellett szerinte lebukott Kovács Zoltán államtitkár is, amikor azt mondta, hogy a médiatörvény kapcsolatban csak technikai észrevételek vannak az Európai Bizottság levelében. Ehhez képest kiderült, hogy valójában nagyon komoly tartalmi aggályaik vannak - mondta Török Zsolt, hangsúlyozva: nem véletlenül kérték a levél nyilvánosságra hozását.

Megbuktak továbbá akkor, amikor szerdán az Európa Tanács napirendjére tűzte a magyarországi demokrácia kérdését, amit így ázsiai és afrikai államok problémáival együtt kezelnek. "Ezt hozta Orbán Viktor és a Fidesz nyolc hónapos kormányzása, diktatórikus megnyilvánulásainak sorozata".

Korábban soha, az előző nyolc év kormányzása alatt sem tűzte egyszer sem napirendre a magyarországi demokrácia kérdését az Európa Tanács.  Most pedig svájci, néppárti képviselők kérésére és aláírásával tárgyalják azt - mondta Török Zsolt.

Az MSZP ezért egymillió szavazója nevében ismételten azt kéri, ne folytassák Magyarország lejáratását, és kérjenek elnézést. Ettől függetlenül a bírósági eljárást elindították Kósa Lajos ellen - tette hozzá Török Zsolt.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában írt arról, hogy a magyar kormányt lejárató levelet köröztetett a magyar szocialista delegáció az EP-ben napokkal azelőtt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bemutatta a magyar uniós elnökség programját a strasbourgi intézmény ülésén.

Erre reagálva Kósa Lajos a Fidesz ügyvezető alelnöke azt mondta: ez az anyag "a napnál világosabban jelzi, hogy a szocialisták állnak az egész lejárató kampány mögött". Hozzátette azt is, hogy szerinte a dokumentum számos csúsztatást, félretájékoztatást tartalmaz. Az EP-ben nem annyira közismert, hogy a szocialisták folyamatosan hazudnak, így sokan felülhettek ennek az anyagnak - jegyezte meg.

Felidézte: szerdán az Európa Tanács ülésén - a szocialisták indítványára - téma volt a magyar demokrácia ügye, ahol "megpróbálták kierőszakolni", hogy a tanács kezdjen monitoring eljárást Magyarország ellen, ez azonban kudarcba fulladt, azaz "nem értek el eredményt a szocialisták".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!