Belföld

2009.09.08. 10:51

Új energiastratégiát szorgalmaznak az Élő energia konferencia szervezői

Piliscsaba - Az EU előírásai szerint a tagországoknak 2020-ig 20 százalékra kell növelni az éves energiafelhasználáson belül a megújuló energia arányát, Magyarországon jelenleg ez csak 3,6 százalék, ezért a cél eléréséhez új energiastratégiára van szükség - mondta az e témában tartott keddi Élő energia című konferencia szervezője a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón.

MTI

Takács István szerint a cél elérését nagyban segítené, ha az önkormányzatok intézményeik fűtésénél átállnának az alternatív energiára, amihez uniós támogatási források is rendelkezésre állnak. Megjegyezte, hogy csökkenteni kéne a támogatások kötelező - jelenleg 30 százalékos - önrészét, mert azt sok helyhatóság nem tudja előteremteni.

Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület-Kisgazda Polgári Szövetségpárt elnöke, országgyűlési képviselő szerint az alternatív energia előállításában elsősorban a 6 millió hektárnyi termőföld egyharmadát kitevő gyengébb minőségű, élelmiszer előállítására kevésbé alkalmas talajokat célszerű hasznosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!