Belföld

2009.03.04. 03:28

Újabb munkahelyek Várpalotán

<b>Várpalota</b> - A tervek szerint mintegy 40 embernek adhat munkát az acélszerkezeti elemeket gyártó ITSZ Kft. 90 millió forintból épült, átadás előtt álló üzeme.

Szabó Péter Dániel

Az illetékes szervek tegnap tartottak bejárást a Várpalota külterületén, Bántán épült 1100 négyzetméteres csarnokban. Közel 20 embert foglalkoztat a cég, jelenleg a próbagyártás folyik, ám a hivatalos átadást követően további munkatársak felvételét tervezik.

Sárszentmihályról hazatértem Várpalotára, mondta el Németh Árpád polgármesternek, valamint a környezetvédelmi szakhatóság, a tűzoltóság és a rendőrség megjelent képviselőinek Nagy Imre, az Ipari Termelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, utalva ezzel palotai származására, s arra, hogy nem véletlenül választotta az üzem helyszínéül a Várpalota és Ősi között található, ám az előbbihez tartozó Bántát. 

A sajtolt csatornák acélszerkezeti elemeit gyártó cég 2007 őszén kezdte az üzemcsarnok építésének előkészítését. 

- Pályázati lehetőségek híján önerőből és hitelből biztosítottuk a beruházás 90 millió forintos fedezetét, érdekesség, hogy az épület szerkezeti elemeit is mi gyártottuk a korábbi telephelyen - mondta el az ügyvezető.

Németh Árpád, Várpalota polgármestere is a helyszínen volt az üzemcsarnok hatósági bejárásánál. Üdvözölte a be-ruházást, s elmondta, büszke arra, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére újabb munkahelyek létesülhetnek a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!