Belföld

2009.01.07. 03:29

Váradi Károly elbúcsúzott

<b>Veszprém</b> - Ünnepélyes állománygyűlésen búcsúztatták el kedden <em>Váradi Károly</em> ezredest, a főkapitányság rendészeti igazgatóját, főkapitány-helyettest, aki 45 év szolgálat után nyugállományba vonult.

Halmos György

Az ezredes a megyei védelmi bizottság titkáraként folytatja pályafutását, így kapcsolata megmarad a rendőrséggel. Utódja Csizmadia Gábor alezredes, a közrendvédelmi osztály vezetője lett, akinek helyét Újvári Attila őrnagy töltötte be.

A távozó ezredes több évtizedes munkája elismeréseként Debreczenyi János veszprémi polgármestertől Veszprém Városáért Aranyérmet, dr. Lauer Jánostól, a megyei katasztrófavédelem vezetőjétől emléktárgyat vehetett át, valamint megkapta az Országos Polgárőr Szövetség Érdemkeresztjének arany fokozatát.

Váradi Károly rendőrségnél eltöltött hosszú évtizedeit dr. Házi István vezérőrnagy, az országos főkapitány helyettese méltatta. 

Kiemelte azt, hogy vezetői pozícióban a munkatársak mindig fordulhattak Váradi Károlyhoz, a megszerzett szakmai tapasztalatot jól kamatoztatta. Példaként állította az állomány elé az ezredes munkáját és személyét. Szólt arról, hogy az új rendészeti igazgatónak a megszerzett bizalommal élnie kell. 

Hozzátette, hogy az idei esztendőben a közterületek biztonságára koncentrál a rendőrség, ezért az ezen a területen dolgozókra különösen jelentős feladatok hárulnak.

Váradi Károly megköszönte kollégáinak és családjának a munkájához nyújtott segítséget, a stabil hátteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!