Belföld

2009.11.03. 22:28

Varga: a Fidesz 5-7 százalékos hiánnyal számol 2010-re

Budapest - A Fidesz 5-7 százalékos költségvetési deficittel számol a 2010-es költségvetési évben, annak ellenére is, hogy a párt - kormányra kerülése esetén - mindent meg kíván tenni a hiány elszaladása ellen - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke kedden a Magyar Televízió Az Este című műsorában.

MTI

Az Orbán-kormány volt pénzügyminisztere kiemelte: mintegy ezer milliárd forintos lyuk van a jövő évi költségvetésben, erre a vészhelyzetre tekintettel pedig "nagyon sürgősen" módosítani kell.
   
Varga Mihály szerint olyan gazdaságpolitikára van szükség, amely egyszerre teremt új munkahelyeket, ösztönzi a beruházásokat, illetve lehetőséget teremt az államadósság törlesztésére is.
   
Hozzátette: mintegy 450 milliárd forintot igénylő módosító javaslataik forrását a költségvetési tartalékokból, a kamatkiadások csökkentéséből, illetve az adósságtörlesztés területéről kívánták beszerezni.
   
Az ellenzéki politikus nem tartotta szerencsésnek, hogy a kormány a választás évében 325 milliárd forintos tartalékot képez, mivel ennek felhasználását az Országgyűlés már nem ellenőrizheti a büdzsé elfogadása esetén.
   
Varga Mihály megjegyezte továbbá, hogy a Fidesz folyamatosan konzultál a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), a nemzetközi szervezet - a belpolitikai helyzetre tekintettel - ugyanis kikéri a párt gazdaságpolitikai véleményét, amiről a Fidesz tájékoztatást is ad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!