Belföld

2009.11.03. 15:54

Varga Mihály: nem valós számokra épül a 2010-es büdzsé

Budapest - A Fidesz szerint továbbra sem valós számokra épül a jövő évi költségvetés. Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a 2010-es büdzsé módosító indítványairól való keddi szavazás szünetében tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: ez jelenti a Gyurcsány-Bajnai-korszak folytatását.

MTI

Mint fogalmazott, a költségvetésben a trükkök "újfajta megjelenését" lehet tapasztalni: már nem arról van szó, hogy "hazudunk reggel, éjjel meg este", hanem olyan számokat közölnek a parlamenttel, amelyek egy korábbi állapotnak felelnek meg talán, és nem következik belőlük a 2010-es büdzsé.

Hozzátette, fenntartják véleményüket, miszerint az MSZP-nek egyetlen célja van ezzel a költségvetéssel: "elbukdácsolni" valahogy a jövő évi választásokig.
   
A fideszes módosító indítványok leszavazásával kapcsolatban azt mondta, a kormány érzéketlen volt minden olyan szociális, oktatási támogatásra, amely enyhíthetett volna az emberek mindennapi gondjain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!