Belföld

2009.04.27. 02:28

Veszélyes a vízre

Pénzesgyőr - Kétkonténernyi szemetet gyűjtöttek össze szombaton a helyiek és a Pangea egyesület. Akadt olyan illegális telep, ahol a tulajdonos nyomára is bukkantak.

Németh F. Bernadett

A tavaszi illegális hulladéklerakó-felszámolás régi hagyomány a településen, melyet a Pangea Kulturális és Környezetvédő Egyesület, a Pénzesgyőrért Kiemelkedően Közhasznú Polgári Egyesület és az önkormányzat közösen szervezett. Szombaton reggel körülbelül 35 önkéntes húzott védőkesztyűt, ragadott zsákot, és szedte össze az úgynevezett száraz Gerence medrében, valamint a falu határában a szemetet. 

Leginkább kommunális hulladékot találtak, de akadt építési törmelék is. A szennyezés a Bakonyban különösen veszélyes, hiszen a szenny a karsztvízbe kerülve az ivóvizet is mérgezheti. Sokan erre sincsenek tekintettel, még azok sem, akik a környéken élnek, s tisztában vannak ezzel a veszéllyel: a szombati akció során ugyanis két illegális szemételhagyó kilétére utaló nyomot találtak az önkéntesek. 

A bizonyítékot Busz János polgármester átadja a jegyzőnek, aki elindítja a szükséges eljárást. Az ügy érdekessége, hogy az illegális szemetelők rokonai ott voltak az önkéntesek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!